Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Armands Puče par "cūku komiksu": Šeit jau nekādas kvalitātes nebija

© Ekrānuzņēmums / TV24

"Viņa ir tēlniece ar Latvijas Mākslas akadēmijas maģistra grādu, tāpēc labāk būtu ar tēlniecību nodarbojusies, vai ne tā? Bet viņa tomēr izdomā zīmēt komiksus," TV24 raidījumā "STOPkadri" par "Cūku komiksu" un tā radītāju asi izsakās raidījuma vadītājs Armands Puče. 

Mākslinieces Gundegas Evelones komikss, kurā Ukrainas karavīri attēloti kā cūkas, raisīja lielu sašutumu sabiedrībā, un raidījuma vadītājs Armands Puče meklē atbildi uz jautājumu - kas ir māksliniece Gundega Evelone, sabiedrisko mediju portālā lsm.lv publicētā "Cūku komiksa" radītāja?

Puče atradis informāciju, ka Evelone publiski startē arī kā "starpdisciplināra māksliniece! Lielākā daļa Latvijas neko nesaprot no šiem diviem vārdiem. Viens vārds ir skaidrs - māksliniece. Bet starpdisciplināra? Tāpēc varbūt arī tas komikss tāds sanāca - visaptverošas, inscenētas realitātes radītāja".

“Meklē saskares punktus starp reālo, taustāmo pasauli un indivīda subjektīvo uztveri. Zem šī mākslinieces raksturojuma apakšā gmail adresīte - kariibusalas@gmail.com. Kāpēc viņa izvēlējusies Karību salas?” retoriski vaicā Puče, vēl iesmejot, ka, iespējams, Karību salās esot kāda sala, kur ir arī cūkas - varbūt no turienes arī tā iedvesma.

Puče izceļ arī lsm.lv galvenās redaktores Martas Ceravas teikto, ka “mēs turpinām mācīties katru dienu, mums jāmācās izteikties skaidrāk". "Klausies, Martiņ! Ja jāmācās, tad ir jāiet skolā, nevis jāeksperimentē ar nodokļu maksātāju naudu un jāizliekas par muļķiem!”

Raidījuma gatavošanas laikā esot noskaidrots, ka konkrētā komiksa izmaksas ir valsts noslēpums.