Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Klimata un enerģētikas ministrs tiekas ar Zimbabves parlamenta priekšsēdētāju un delegāciju

© Dmitrijs Suļžics/MN

Klimata pārmaiņas ietekmē ikvienu - kā Latvijā un Eiropā, tā arī visā pasaulē, tikšanās laikā ar Zimbabves parlamenta priekšsēdētāju Džeikobu Frānsisu Nzvidamilimo Mudenda un delegāciju uzsvēra klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS).

Klimata un enerģētikas ministrijā aģentūru LETA informē, ka šodien Melnis aizvadīja tikšanos ar Zimbabves parlamenta priekšsēdētāju un delegāciju. Tikšanās laikā abas puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar stratēģiju klimata pārmaiņu mazināšanai un enerģētikas nozarei kopumā, kā arī diskutēja par klimata pārmaiņu ietekmi uz lauksaimniecības nozari Latvijā un atjaunīgās enerģijas projektu īstenošanu. Tika taujāts par atjaunīgās enerģijas projektiem Latvijā - par to virzību, attīstību un nākotni, kā arī par izaicinājumiem, ar kuriem ir nācies saskarties atjaunīgās enerģijas ražojošo parku izveidē.

Ministrs norāda, ka katras valsts pārdomāta un mērķtiecīga darbība klimata pārmaiņu mazināšanā ir daļa no klimata mērķu sasniegšanas. Vienlaikus katrai valstij ir sava pieredze, idejas un arī pozitīvie piemēri, kā veidot arvien jaunus un efektīvus risinājumus.

Tikšanās laikā puses aizvadīja sarunu par plašu tematu loku, diskutējot par abu valstu situāciju klimata un enerģētikas nozarēs, par parlamenta iesaistīšanos klimata jautājumu risināšanā, kā arī par stratēģiju klimata pārmaiņu mazināšanai un klimata pārmaiņu ietekmi uz Latvijas lauksaimniecības nozari.