Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Aktieris Pēteris Liepiņš ar savu mīļoto Maiju ir "atkal kopā"

© pixabay.com

Aktiera Pētera Liepiņa meita Ieva Ancena "Facebook" publicējusi ziņu, ka 23. februārī ir mirusi viņas mamma Maija.

Ieva Ancena raksta:

"Nozied asteres un zilie virši,
Ilgu sapnis durvis vaļā ver,
Izgaist prieks, ko sēja baltie ķirši -
Jau aiz loga rudens ēnas slīd.
Smaidiet jūs, kam ziedu zilās acis,
Jūsu smaidi sirdi sildīt spēj.
Gaišās dienas aizejot man sacīs -
Cik šīs dzīves man ir ļoti žēl!
Šīs rindas pēdējos mēnešos jo bieži skandēja mana mīļā māmiņa MAIJA LIEPIŅA (1944-2024). 23. februāra naktī viņa devās zvaigžņu ceļā pie savas mūža mīlestības un mana mīļā tēta - Dailes teātra aktiera Pētera Liepiņa (1943-2022). Vien nepilnus divus gadus viņi bija šķirti. Nu abi kopā būs mūžīgi mūžos.
Mammīte bija cilvēks, kuru raksturoja dziļa inteliģence un gara aristokrātija, cieņa pret senčiem un rūpes par viņu piemiņu, gādība par dabu un dzīvniekiem - likteņa pabērniem, uzticība un uzticamība, alkas pēc visa skaistā un neizsakāma darba mīlestība. Ja ko darīja, otru reizi tur ķerties klāt nevajadzēja. Pašaizliedzīga līdz spēku izsīkumam. Radi, draugi, kolēģi, kaimiņi un vienkārši paziņas tālu zināja viņas un tēta labo sirdi…
Ja tētis bija Aktieris no Dieva, tad mammīte - Skolotāja ar lielo burtu un pēc sirds aicinājuma. Savulaik absolvējusi Kokneses vidusskolu: pateicoties šīs skolas prasmīgajai vācu valodas skolotājai Rasmai Novikai, mammiņai šaubu nav bijis - Latvija Universitātē studēs tikai un vienīgi vācu mēli un pati kļūs par vācu valodas skolotāju!"