airBaltic kļuvusi par Eiropas reģionālo gada lidsabiedrību

© era

Ceturtdien Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic saņēma Gada aviokompānijas 2009/2010 Zelta balvu, ko pasniedz Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācija (ERA).

Lidsabiedrība airBaltic Gada aviokompānijas balva tika pasniegta Eiropas reģionālo aviokompāniju asociācijas Ģenerālajā asamblejā Interlākenā, Šveicē.

“Mēs esam gandarīti, ka reģionālo aviokompāniju biznesa sabiedrība un mediji ir atzinuši airBaltic par Gada aviokompāniju. airBaltic turpinās savu attīstību un izaugsmi, neskatoties uz grūtajiem un sarežģītajiem tirgus apstākļiem,” uzsver airBaltic prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

ERA eksperti ir minējuši vairākus iemeslus, kādēļ izvēlējušies airBaltic kā Gada aviokompāniju:

- airBaltic ir paveikusi lielu darbu jauna biznesa modeļa izveidē, lai no zemo izmaksu aviokompānijas, kas nodrošina lidojumus no viena punkta uz otru, pārtaptu par tranzītaviokompāniju. Lidsabiedrība ir spējusi izveidot Rīgu par svarīgu un efektīvu starptautisku aviācijas tranzītmezglu.

- airBaltic, neskatoties uz sarežgīto situāciju Baltijas valstīs un ierobežoto vietējo tirgu, ir panākusi būtisku pasažieru skaita pieaugumu.

- airBaltic ir augsti darbības un klientu servisa standarti.

Eiropas reģionālo aviokompāniju asociācijas Gada aviokompānijas balva tika ieviesta 1991. gadā, un kopš tā laika ir kļuvusi par visatpazīstamāko industrijas apbalvojamu šajā nozarē. Ar ERA Gada aviokompānijas balvu tiek atzīnīgi novērtēti asociācijā ietilpstošo reģionālo aviokompāniju sasniegumi, ņemot vērā katras lidsabiedrības darbības apstākļu specifiku un kontekstu.

ERA Gada aviokompānijas balvas vērtēšanas procedūru raksturo kvalitāte, neatkarība un godīgums. Vērtēšanas komisija sastāv no pieredzējušiem nozares ekspertiem un augstu novērtētiem transporta nozares žurnālistiem. Eksperti tiek rūpīgi izvēlēti pēc zināšanām un spējas novērtēt sasniegumus, ņemot vērā dažādus specifiskos ierobežojumus un apstākļus, kuros katra aviokompānija strādā.

Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācija ir organizācija, kas pārstāv aviotransporta industrijas intereses Eiropā. Asociācija apvieno vairāk nekā 200 kompānijas, tostarp 60 aviokompānijas, 25 lidostas un vairāk nekā 100 lidaparātu un dzinēju ražotāju, starptautisko un reģionālo aviokompāniju un avionikas piegādātāju un servisa uzņēmumus. Eiropas Reģionālo aviokompāniju asociācijas biedri nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 390 pilsētām 55 Eiropas valstīs. To rīcībā ir 1100 lidmašīnas, un ik gadu tiek pārvadāti vairāk nekā 70 miljoni pasažieru.

Iepriekš Gada aviokompānijas balvu ir saņēmušas tādas lidsabiedības kā Aegean Airlines, Eurowings, Tyrolean Airways.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas Talsos ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Svarīgākais