Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

"ManaBalss.lv" vadītājs atklāj, kura bijusi vispopulārākā iniciatīva

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

"Visu laiku vislielākā iniciatīva bija par nekustamā īpašuma nodokli," TV24 raidījumā "Uz līnijas" pastāsta sabiedrības līdzdalības platformas "ManaBalss.lv" vadītājs Imants Breidaks.

Kā vispopulārāko iniciatīvu "ManaBalss.lv" vadītājs nosauc iniciatīvu par nekustamā īpašuma nodokli, kura savāca vairāk nekā 50 tūkstošus parakstu. "Šī iniciatīva plaši izskanējusi medijos, un tai izdevās panākt nekustamā īpašuma nodokļa tempa samazinājumu, bet diemžēl nav 100% uzvara, jo nodoklis tomēr ir kāpis," skaidro Breidaks, piebilstot, ka iniciatīvas autori uzskata, ka tomēr likumdevēju savā ziņā ietekmēt ir izdevies.
Viena no iniciatīvām, kura tikusi noraidīta pagājušajā gadā, ir bijusi iniciatīva izbeigt uzturēt bijušos valsts prezidentus par tautas naudu, par to bija parakstījušies vairāk nekā 22 tūkstoši cilvēku.
"Mums sāp sirds par katru zaudi, kad iniciatīva tiek noraidīta. Taču uzvaru ir gana daudz. Balsojumā par valsts prezidentu uzturēšanu pēc karjeras beigām tauta bija ļoti aktīva, bet ir arī citas iniciatīvas, kurām nav gājis viegli. Tajā skaitā arī dzīvesbiedru kustība parakstus vāca vairākkārt."