Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas cirkā atklās plakātu izstādi "Jautrības metamorfozes" un grāmatu "Rīgas cirks. Ieskaņa. 1888-1957"

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ieskandinot arēnas atklāšanu, Rīgas cirkā 8.martā plkst.17 tiks atklāta vēsturisko plakātu izstāde "Jautrības metamorfozes" un grāmata "Rīgas cirks. Ieskaņa. 1888-1957", aģentūru LETA informēja Rīgas cirka pārstāve Zane Volkinšteine.

Pasākumā piedalīsies izstādes veidotāji un grāmatas autori, kā arī izdevēji, kuri pastāstīs par Rīgas cirku laika griežos, savukārt ar Rīgas cirka pārstāvjiem varēs ielūkoties arēnas atklāšanas programmā, kas plānota no 21.marta.

Gada sākumā izdevniecība "Latvijas Mediji" klajā laida Māras Pāvulas un Elvīras Avotas sastādīto vēsturisko apkopojumu "Rīgas cirks. Ieskaņa. 1888-1957".

Pēc pievienošanās Padomju Savienībai Salamonska cirks kļuva par Rīgas cirku un "Sojuzgoscirk" sistēmas daļu. Nākamās lielās pārmaiņas notika pagājušā gadsimta astoņdesmito un deviņdesmito gadu mijā, kad, izirstot Padomju Savienībai, izira arī "Sojuzgoscirk" mehānisms.

Tolaik Rīgas cirks, lai gan vēl joprojām sabiedrības atmiņā kā mākslinieciski nozīmīga telpa, piedzīvoja smagus ekonomiskus izaicinājumus. Izaicinājumi turpinājās cits pēc cita, un 21.gadsimtā, līdz 2016.gadam, Rīgas cirks palēnām ieguva jaunu seju, atgriezās skatītāji.