Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Divkosīgi un amorāli! Aicina maksimāli samazināt ekonomiskās attiecības ar Baltkrieviju; sākta parakstu vākšana

© pexels.com

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par nodokļu konvencijas izbeigšanu ar Baltkrieviju. 

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Kaspars Rumba. Viņš skaidro, ka, lai veicinātu karadarbības beigas Ukrainā, līdz pārliecinošai režīma maiņai būtu maksimāli jāsamazina ekonomiskās attiecības ar Krieviju un tās sabiedrotajiem. Viņaprāt, nodokļu atvieglojumu piemērošana ekonomiskajām attiecībām ar Baltkrieviju esošajos apstākļos ir amorāla, divkosīga un pārtraucama, jo Baltkrievija ir Krievijas sabiedrotais karā, Latvijas nodokļu maksātāju nauda, kas varētu tikt novirzīta citu prioritāšu finansēšanai, tiek tērēta fiziskai aizsardzībai pret hibrīdkaru un žoga būvniecībai uz robežas ar Baltkrieviju, kā arī Latvijas robežsargi ik dienu riskē nonākt sadursmēs ar bēgļiem, kurus Baltkrievija apzināti stumj uz Latviju un Eiropas Savienību.

Tāpēc viņš aicina Latviju pārtraukt konvenciju ar Baltkrieviju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu. Idejas aprakstā skaidrots, ka apstākļos, kad uz robežas ar Baltkrieviju tiek būvēts žogs, lai apturētu tās organizēto hibrīdkaru, ir "mazākais divkosīgi turpināt piemērot nodokļu atvieglojumus darījumos ar šo valsti".

Rumba uzskata, ka ieguvums no konvencijas darbības pārtraukšanas, pirmkārt, būtu papildu drošība. Mazāk maksājumu uz Baltkrieviju samazinās Baltkrievijas ienākumus un Krievijas tranzīta ienākumus, tā ātrāk panākot karadarbības izbeigšanu. Otrkārt, šis, viņaprāt, ir arī sabiedrības morāles jautājums.

"Ir jāpārtrauc amorālā un divkosīgā sadarbība ar valsti, kas sniedz atbalstu karam Ukrainā, uzņem pie sevis "vagneriešus" un, visticamāk, ļautu savu teritoriju izmantot, lai aizvērtu Baltijas sauszemes robežu ar Eiropu," akcentē Rumba, piebilsot, ka tie būtu arī papildu nodokļi Latvijas budžetā no darījumiem ar Baltkrieviju, ja vien tādi turpinātos.