Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Vairāk nekā 10 000 cilvēku atbalsta personisko viedierīču izmantošanas aizliegumu izglītības iestādēs līdz 9. klasei

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti vairāk nekā 10 000 parakstu par personīgo viedierīču izmantošanas aizliegumu sākumskolās un pamatskolās.

Vismaz 10 000 parakstu savākšana ļauj iniciatīvu iesniegt izskatīšanai Saeimā.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Jānis Viegliņš. Viņš vērš uzmanību, ka šādas pārmaiņas nepieciešamas, lai bērni vairāk koncentrētos mācībām, socializētos ar citiem bērniem un piedalītos skolas aktivitātēs.

Viegliņš skaidro, ka viedierīces bērnu vidē kļuvušas arī par neveselīgu prestiža simbolu un sāncensības iemeslu. Tāpat viņš uzskata, ka virtuālās vides ietekmes mazināšana skolas laikā būs labvēlīga bērnam sevišķi svarīgajā personības un emocionālās noturības, kultūras, ētikas un apziņas par sevi veidošanās vecuma posmā.

"Skolas ir pietiekami aprīkotas ar viedajām tehnoloģijām un spēj mācību procesā neizmantot skolēnu pašu viedierīces. Skolās ir dežuranti, kuri var bērnu pasaukt vai nodot ziņu, ja tam mācību laikā zvana vecāki," pauž iniciatīvas autors.

Viegliņš, kurš ir Valles pamatskolas direktors, skaidro, ka ikdienā, runājot ar skolotājiem un skolu direktoriem, pedagogi redz pārmērīgo viedierīču ietkemi uz bērniem.

Iniciatīvas autors aicina veikt attiecīgos grozījumus Izglītības likumā. Šādas izmaiņas, viņaprāt, uzlabos skolēnu sekmes, veicinās bērnu veselīgāku attīstību un mazinās nelabvēlīgu un kaitīgu saturu sociālajos tīklos un tā ietekmi uz bērniem un skolas dzīvi.