Saistībā ar ienākumu deklarācijām VID vadītāja pēc pusnakts izplata paziņojumu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Pēc pusnakts iedzīvotāji varēja sākt iesniegt gada ienākumu deklarācijas par 2023.gadu, lai atgūtu nodokļu pārmaksu. Un daudzi cilvēki to steigšus metās darīt.

Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka jau līdz ar pusnakti iedzīvotāji lielā skaitā metas pirmajā dienā iesniegt deklarācijas, šādi nereti izraisot VID IT sistēmu pārslodzi un darbības pārtraukumus. Un šis gads nav iznēmums. No rīta VID EDS sistēma nestrādā pilnvērtīgi. "Lielās iedzīvotāju intereses dēļ pieslēgšanās sistēmai ar Latvija.lv ir apgrūtināta. Aicinām izmantot lietotāja vārdu un paroli vai deklarācijas iesniegt vēlāk. Pateicamies par izpratni!" lasāms tur izliktajā paziņojumā.

Pēc pusnakts arī VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe vietnē "X" vēsta: "Pirmajās 20 minūtēs jau iesniegtas vairāk kā 11 tūkst. deklarācijas. Daudzi

VID kolēģi neiet gulēt, lai apkalpotu klientus. Jā, esam gatavi arī tam. Tomēr VID jūs variet iesniegt arī turpmākajās dienās, nedēļās, mēnešos 3 gadu garumā.
VID tīmekļvietne nekur nepazudīs!"

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.