Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

No 300 izlozētajiem VAD iesaucamajiem 112 nav atsaukušies pavēstēm

© f64.lv, Lauris Vīksne

Pēc izlozes par obligāto iesaukšanu Valsts aizsardzības dienestā (VAD) 112 jaunieši nav atsaukušies pirmajām pavēstēm ierasties uz veselības pārbaudi, skaidro Aizsardzības ministrija.

23.janvārī atlasē ar speciālu gadījumskaitļu ģenerēšanas programmu tika atlasīti 300 iesaucamie, bet pēc veselības pārbaužu veikšanas dienestā tiks iesauktas 150 personas.

Par ierašanos uz veselības pārbaudēm gan tika izsūtītas 280 pavēstes, jo pēcpārbaudēs secināts, ka 20 cilvēkiem bija mainītas dzīvesvietas, tie dienē profesionālajā dienestā vai arī bijuši vēl citi iemesli pavēstu nenosūtīšanai.

168 jaunieši atsaukušies uz pavēstēm. 112 nav atsaukušies uz pirmajām pavēstēm, tādēļ ir izsūtītas atkārtotās pavēstes. Aizsardzības resorā vēl tiks lemts, kā rīkoties, ja ar jauniešiem neizdosies izveidot komunikāciju arī pēc atkārtotās pavēstes.

Jau ziņots, ka trešajā VAD iesaukumā, nesavācot pietiekamu skaitu brīvprātīgo, 23.janvārī pirmo reizi notika obligātā atlase, kurā pēc nejaušības principa izraudzīti jaunieši, kuri saņemtu pavēstes par veselības pārbaudēm.