Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Ministru kabinets izsludinājis konkursu; tiek meklēts jauns eksperts

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Ministru kabinets izsludinājis atklātu konkursu uz eksperta vietu Eiropas Padomes Vispārējās konvencijas par nacionālo minoritāšu aizsardzību konsultatīvajā komitejā, liecina paziņojums izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Konkursā aicināti pieteikties pretendenti ar augstāko izglītību, kuriem piemīt objektivitāte un gatavība efektīvi strādāt, ir zināšanas par nacionālo minoritāšu tiesību aizsardzību, kā arī profesionālā pieredze jomās, kuras regulē konvencija. Pretendentiem jābūt ar izpratni par komitejas darbu, situāciju Latvijā konvencijas izpildes jomā, prasmi formulēt un aizstāvēt savu viedokli. Tāpat nepieciešamas teicamas vismaz vienas Eiropas Padomes oficiālās valodas (angļu vai franču) zināšanas mutvārdos un rakstveidā, vēlamas otras valodas pamatzināšanas.

Pēc pretendentu izvērtēšanas un atlases Latvijā saraksts ar vismaz diviem atbilstošākajiem pretendentiem tiks nosūtīts Eiropas Padomes Ministru komitejai ievēlēšanai komitejā, par to informējot Eiropas Padomes ģenerālsekretāru. Viens no Latvijas izvirzītajiem pretendentiem tiks ievēlēts darbam komitejā.