Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Policija pieķer Varakļānu brašuli gandrīz trīs promiļu reibumā un bez tiesībām

© Aivars Ķesteris / F64

27. februārī pulksten 12.18 Varakļānu novadā, Varakļānos, kāds vīrietis vadīja automašīnu “VW Passat” bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, būdams alkoholisko dzērienu ietekmē.

Policijas precīzās mērierīces notikuma vietā Varakļānu brašuļa izelpā konstatēja minimālo alkohola koncentrāciju 2,84 promiles, un par notikušo policijā sākts kriminālprocess.

Kā liecina informācija "Latvijas Ceļu palīga” mājaslapā, "viena neliela alkohola glāze dod 0,2 līdz 0,3 promiles”. Savukārt reibums virs 2,5 promilēm "atbilst narkozes vai agonijas stadijai”. Vēl šādā reibumā parastiem cilvēkiem ir vāja elpošana, traucēti refleksi, atmiņas un apziņas traucējumi un var iestāties bezsamaņa.

Toties Varakļānu brašuli tas nebiedē, un visticamāk ar vārdiem "nav tiesību - nav noteikumu” tiek ņemta rokās uzticamā darba zirga stūre un uzņemts virziens "kur deguns rāda”. Par laimi, likumsargi Vidzemes pusē ir īpaši modri un stāsts noslēdzas ar īpaši draudīgu sodu, līdz pat diviem tūkstošiem eiro.

Parasti autovadītājiem pēc šādiem gadījumiem uz pieciem gadiem atņem autovadītāja apliecību, bet Varakļānu brašulim tādas nemaz nav un, iespējams, nemaz arī nevajag.

Vēl vakar Valmierā plkst. 16.52 pa Stacijas ielu virzienā no Marijas ielas uz Smiltenes ielas pusi kāds vīrietis vadīja automašīnu “Seat”, un minimālā alkohola koncentrācija viņa izelpojamajā gaisā bija 2,08 promiles. Šāds rezultāts pēc Varakļānu diennakts rekorda uz likumsargiem lielu iespaidu neatstāj, un pret autovadītāju tiek uzsākts kriminālprocess.