Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Samazinājies Latvijā reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits

© pexels.com

Latvijā šogad janvārī reģistrētas 235 154 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālas IP adreses, kas ir par 2,3% mazāk nekā 2023.gada janvārī, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Tostarp unikālajām IP adresēm visbiežāk janvārī reģistrētas konfigurācijas nepilnības - 50 952 gadījumi, bet kā ļaundabīgie kodi reģistrēts 6271 gadījums.

Vienlaikus 406 incidenti reģistrēti kā ielaušanās mēģinājumi, bet 356 gadījumi bija pakalpojuma pieejamības traucējumi, 176 gadījumi reģistrēti kā krāpšana, 121 incidents reģistrēts kā informācijas vākšana, 100 gadījumi reģistrēti kā kaitīgs saturs, 19 gadījumos bijušas kompromitētas iekārtas, bet 14 gadījumi reģistrēti kā informācijas drošības traucējumi.

Pērn janvārī Latvijā tika reģistrēta 240 801 apdraudēta unikālā IP adrese.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.