Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Ukrainas prezidents piešķir ordeni Artim Pabrikam

© Publicitātes foto

Šodien Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols svinīgā ceremonijā Artim Pabrikam pasniedza pirmās pakāpes ordeni “Par nopelniem”.

Šādu Ukrainas valsts atzinību pasniedz personām, kas sniegušas būtisku ieguldījumu starpvalstu attiecību nostiprināšanā, Ukrainas valsts suverenitātes un teritoriālās vienotības atbalstīšanā un Ukrainas popularizēšanā pasaulē.

“Mēs redzējām, cik “Stinger” ir nozīmīgi Hostomeļā 24. februārī pirms diviem gadiem. Zīmīgi, ka šogad prezidents Zelenskis rīkoja preses konferenci tieši tur blakus iznīcinātajiem lidaparātiem. Mēs izdzīvojām un spējām nosargāt savu galvaspilsētu Kijivu, pateicoties jūsu “Stingeriem”, un tas ir tas, kas mums vienmēr jāatceras.

Paldies par jūsu atbalstu! Redzam, ka Latvija apzinās, ka tas nav tikai Ukrainas, bet mūsu kopīgs karš par brīvību,” Ukrainas vēstnieks Anatolijs Kucevols savā uzrunā vēlreiz uzsvēra, cik nozīmīga bija Latvijas palīdzība kara pimajās dienās, kad Artis Pabriks kā aizsardzības ministrs pieņēma šo svarīgo lēmumu par militārās palīdzības sniegšanu.

Pirmās pakāpes ordenis piešķirts arī Eiropas Savienības līderiem Šarlam Mišelam, Robertai Metsolai un Žuzepam Borelam, kā arī ukraiņu bokserim Oleksandram Usikam. Ar otrās pakāpes ordeni pagodināti ASV politiķi — ārlietu ministrs Entonijs Blinkens un aizsardzības ministrs Loids Ostins. Visvairāk piešķirti trešās pakāpes ordeņi, starp to saņēmējiem ir arī grupas "U2" un "Imagine Dragons" mūziķi, kā arī aktieris Šons Penns.