Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Repše: Šobrīd ir pilnīga skaidrība, ka karš būs, diemžēl arī Latvijā

© Ekrānuzņēmums / TV24

"Šobrīd ir pilnīga skaidrība, ka karš būs, diemžēl arī Latvijā, izņemot, ja nenotiks brīnums un Putins tiks sakauts Ukrainā kaujas laukā," TV24 raidījumā "Nacionālo interešu klubs" saka finanšu ministrs (2009-2010) Aizsardzības ministrs (2004-2005),Latvijas Ministru prezidents (2002-2004) Einars Repše.

"Jebkurš pamiers, jebkura konflikta iesaldēšana nozīmē, ka karš būs. Mums atgādina par vēsturi - situāciju, kas bija īsi pirms 2.p.k. Ādolfs Hitlers bija iedomājies, ka viņam vajag visu pasauli iekarot, visu Eiropu vismaz, ļoti līdzīgi ir šobrīd ar Putinu, kuram ar Krieviju nepietiek," uzskata Repše, piebilstot, ka Putins ir nonācis tik tālu, ka atpakaļceļa vairs nav.
"Latvijā mums ir gaidāms karš un tam ir nopietni jāsāk gatavoties. Tas, ko mēs esam iemācījušies šobrīd, ir visas modernas tehnoloģijas. Neko nevar glabāt NBS bāzēs, neko nevar organizēt ēkās, kas ir zināmas ienaidniekam, jo tās tiks iznīcinātas konflikta pirmajās minūtēs," uzskata bijušais politiķis, esot vajadzīga decentralizēti izkaisīta aizsardzība, mazas noliktavas.