Ugunsgrēkos Cēsu un Rēzeknes novadā cietuši cilvēki

© Ģirts Ozoliņš/MN

Ugunsgrēkos Cēsu novadā un Rēzeknes novadā sestdien cieta pa vienam qcilvēkam, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.20.21 ugunsdzēsēji steidzās uz Cēsu novada Vaives pagastu, kur dega pie divstāvu dzīvojamās mājas piebūvēta saimniecības ēka ar šķūni 12 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks. Plkst.22.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt plkst.22.23 saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Griškānu pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas bēniņos dega pārsegums un elektroinstalācija sešu kvadrātmetru platībā. Mēģinot dzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš nodots mediķiem. PPlkst.23.42 darbs glābējiem notikuma vietā noslēdzās.

Pārsvarā Rīgā un pierīgā glābēji saņēma 21 izsaukumu, kur no nolūzušiem kokiem bija nepieciešams atbrīvot ceļa braucamās daļas vai ietves. Dandāles ielā, Rīgā koks, bija nolūzis uz divām vieglajām automašīnām, bet Bulduru prospektā, Jūrmalā, koks bija nolūzis uz vienas vieglās automašīnas.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 71 izsaukumu, no tiem - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 44 uz glābšanas darbiem un vēl 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.