Valsts prezidents komentē skandalozo publikāciju LSM, portāls pēc 18 minūtēm atvainojas

© Dmitrijs Suļžics/MN

"Jokot var un vajag, bet svarīgs ir arī konteksts," mikroblogošanas vietnē "X" raksta Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, komentējot portālā "lsm.lv" ievietoto komiksu.

Atbildot uz soctīklos pausto sašutumu, tika skaidrots, ka šim komiksam ir šāda koncepcija, un tikai pēc tam, kad kritiku izteica Valsts prezidents, portāls atvainojās.

Sākumā "lsm.lv" redakcija tviterī uz citu lietotāju sašutumu atbildēja, skaidrojot, ka komiksam ir sava "cūku" izcelsmes leģenda, kas atrodama pie katra jaunākā komiksa, un cūka var būt gan iedomāts būvnieks, gan nebraucošu vilcienu pasažieris, gan sporta spēļu dalībnieks, ikvienam no mums līdzīgs un atšķirīgs.

Taču vēlāk "lsm.lv" galvenā redaktore Marta Cerava atzina, ka portāls nevietā un nelaikā izveidoja "Cūku komiksu" par karu Ukrainā.

Savukārt Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) aicinājusi ombudi Andu Rožukalni izvērtēt sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv" Krievijas iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā publicēto "Cūku komiksu".

NRA jau rakstīja, ka šodien, Ukrainas kara otrajā gadadienā, portālā LSM parādījās publikācija, kas izsauca sašutumu sociālo tīklu lietotāju vidū. Vairāk šeit.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.