Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Lūdz skaidrot IZM lēmumu slēgt Rēzeknes Tehnikuma mācību telpas Jupatovkas ielā

© pixabay.com

Politiskais spēks ''Apvienotais saraksts'' (AS) lūdz Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un nozares ministri Andu Čakšu (JV) skaidrot lēmumu slēgt Rēzeknes Tehnikuma mācību telpas Jupatovkas ielā 22.

AS norāda, ka Rēzeknes Tehnikums ir izveidots, apvienojot sešas izglītības iestādes Latgalē. Tehnikums atrodas Rēzeknē, mācību ēkas ir divās adresēs - Varoņu ielā 11a un Jupatovkas ielā 22. Šobrīd Rēzeknes tehnikumā mācās 978 audzēkņi, viņu skaitam ik gadu pieaugot.

Rēzeknes Tehnikumā visu mācību telpu noslodze ir tuvu maksimumam, un izglītības programmas īstenošanai ir nepieciešamas abas mācību ēkas. Vienai telpu grupai Jupatovkas ielā 22 ir nepieciešama pamatu stiprināšana, un ēka tiek izmantota mācību procesā, teikts vēstulē izglītības ministrei.

Deputāti norāda, ka Rēzeknes Tehnikuma attīstības un investīciju stratēģija 2021.-2027.gadam paredz Jupatovkas ielā 22 attīstīt nepieciešamo aprīkojumu izglītības programmai ''Enerģētika''.

Opozīcijas deputāti ir neizpratnē par šā gada IZM Profesionālās izglītības iestāžu attīstības un investīciju stratēģiju vērtēšanas un investīciju piesaistes pieteikumu vērtēšanas komisijas lēmumu, kas paredz slēgt mācību telpas Jupatovkas ielā 22, to atbrīvošanu paredzot šā gada vasarā.

AS lūdz izglītības ministri skaidrot minētā lēmuma pamatojumu. Parlamentārieši vēlas noskaidrot, kāds ir IZM redzējums par tālāku Rēzeknes Tehnikuma pastāvēšanu un attīstību.

Politiskais spēks uzsver, ka lēmums par ēkas slēgšanu apdraud Latgales reģionam nozīmīgas izglītības iestādes attīstību un turpmāku izglītojamo uzņemšanu atsevišķās izglītības programmās.