Izdota jauna populārāko dziesmu nošu grāmata sērijā bērniem

© publicitātes foto

Izdevniecība MicRec publicējusi jaunu grāmatu sērijā “Populārākās latviešu dziesmas bērniem”. Šis ir sērijas trešais turpinājums, kurā, tāpat kā divos iepriekšējos izdevumos, apkopotas vairāk nekā simts latviešu dziesmu bērniem.

Jaunajā izdevumā līdzās Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Laura Reinika, Jāņa Lūsēna, Martas Ritovas, Lauras Polences, Ulda Marhileviča, Guntara Rača un citu mūsdienu autoru dziesmām iekļauts arī prāvs skaits klasisko Arvīda Žilinska dziesmu, kā arī tautasdziesmas, rotaļas un pat Emīla Dārziņa skaņdarbs.

Grāmatā pieejamas notis dziesmām no “Dzeguzītes”, Tutas, Ričija Rū, kā arī bērnu vokālo studiju “RASA”, “Kukuragi” un “Kukaiņi” repertuāra, bet vēl arī Imanta Pauras un Pētera Brūvera traģikomiskās dziesmas “Pieci mazi kukainīši” notis, kā arī Laumas Kazakas dziesmas “Gliemezītis” nošu pirmpublicējumu. Jāatgādina, ka skaņdarbu “Gliemezītis” populāru padarīja jaunais un talantīgais dziedātājs Georgs Rukmanis-Počs, kurš to atskaņoja grupas “bet bet” ar Pasākuma Foruma izcilības balvu apbalvotajā gadumijas koncertu sērijā.

Ja nu kāds šaubās par šādu grāmatu popularitāti, tad var piebilst, ka abi iepriekšējie izdevumi sērijā “Populārākās latviešu dziesmas bērniem” ir starp izdevniecības MicRec tā dēvētajiem “bestselleriem”.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.