Pasaules mūzikas festivāls “Porta” ievilksies visa gada garumā

© publicitātes foto

“No šī gada [pasaules mūzikas festivālā] “Portā” tiksimies biežāk, māksliniekus aicināsim vairāk un viesosimies koncertvietās, kur vēl neesam bijuši, lai cilvēkiem arvien vairāk ir iespējas atklāt, izzināt un iemīļot sev vēl neapjaustu mūziku!” sola šī pasākuma rīkotāji, un, aplūkojot viņu piedāvājumu, atliek vien tam noticēt.

2024. gada sezonu ar koncertiem “Porta” sāks jau martā. “Pagājušā gada “Portas” sezonu noslēdzām ar sirdi sildošiem Karību ritmiem satriecošās Ana Carla Maza izpildījumā. No 4. līdz 7. martam māksliniece atgriežas Latvijā, un kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas jauniešiem dalīsies savā pieredzē un skanīgu ritmu bagātas mūzikas radīšanas noslēpumos.” Šī nodarbību cikla noslēgumā 7. martā interesenti tiek aicināti uz K. K. fon Stricka villu, kur Ana Carla Maza uzstāsies ar savu soloprogrammu, kā arī kopā ar jaunajiem talantiem atskaņos nedēļas garumā saradīto.

Savukārt no 15. līdz 17. martam Latvijas pavasari Rīgā, Cēsīs un Liepājā ieskandinās Beļģijas un Francijas mākslinieki - pie mums ieradīsies trio no Briseles “Las Lloronas”, kā arī franču animācija ar dzīvās mūzikas pavadījumu jeb Nikolā Lopess, kurš ir lielisks mūziķis-stāstnieks un īsts vijoles burvis. 13. aprīlī “Porta” gaidīs mūziķi un komponistu ar neparastām mākslinieka spējām - Danielu Herskedālu, 25. un 26. jūlijā Cēsīs un Rīgā uzstāsies suģestējošas balss īpašniece un meistarīga vijolniece Laura Cortese ar “The Dance Cards”, bet vēl programmā tiek pieteikta gruzīnu grupa “Bani Hill Band”, muzikālā apvienība “JMO” jeb Jan Galega Brönnimann (Šveice), Moussa Cissokho (Senegāla) un Omri Hason (Izraēla), kuri no 31. oktobra līdz 2. novembrim uzstāsies Ventspilī, Rīgā un Cēsīs, franču vokālais trio “Les Itinérantes” un vēl daudz citu saistošu mūziķu.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.