Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Tviterkonvoja izsolē pārdots 50 gadus vecs konjaks no Odesas rūpnīcas un citas ekskluzīvas lietas

© publicitātes foto

Piektdien, 23. februārī, pieminot jau otro Krievijas izraisītā kara gadadienu, norisinājās Ukrainas vēstniecības Latvijā un biedrības “Agendum”, plašāk zināmas kā Tviterkonvojs, rīkotās labdarības brokastis un izsole. Kopā tika izsolītas 35 dažādas ekskluzīvas lotes, ko ziedoja Ukrainas un Latvijas sportisti, mūziķi un sabiedrībā zināmas personas. Šogad ziedojumos saņemts par 10 lotēm vairāk nekā iepriekšējā gadā, apliecinot, ka vēl joprojām sabiedrības vēlme atbalstīt Ukrainu ir augsta.

Pasākuma iniciators, ārkārtējais un pilnvarotais Ukrainas vēstnieks Latvijā H.E. Anatolijs Kucevols neslēpa savu emocionālo noskaņojumu kara otrajā gadadienā: “Ir ļoti svarīgi būt šeit, kā arī just, ka mums ir tik daudz partneru. Es vēlētos īpaši uzsvērt, kāpēc mēs esam šeit. Mēs esam šeit tāpēc, ka jau 2 gadus izdzīvojam. Mēs izdzīvojam kopā ar jums, pateicoties jums un pateicoties mums. Es esmu šeit, lai pateiktos visiem Latvijas cilvēkiem par to, ko jūs darāt, par to, ko darījāt un par to, ko turpināsiet darīt. Divu gadu laikā mēs esam sapratuši, ka karš nav tikai starp Ukrainu un Krieviju - tas ir globāls karš. Diemžēl vai nu mēs kopā uzvaram, vai arī kopā zaudējam.”

Reinis Pozņaks, "Agendum" fonda pārstāvis: “Divi gadi ir ārprātīgi ilgs laiks, un visi ir noguruši, bet mēs varam justies priviliģēti savā nogurumā, jo esam noguruši no kara, esot uzņēmēji, menedžeri, mākslinieki, sportisti. Atšķirībā no ukraiņu ierēdņiem - sportistiem, menedžeriem, māksliniekiem, kuri šobrīd ir noguruši karavīri. Ir svarīgi atbalstu turpināt, kamēr Ukrainā būs kaut viens cilvēks, kas būs gatavs savu valsti aizstāvēt."

Izsolīto priekšmetu sarakstā atradās 35 dažādas lotes, tai skaitā - 50 gadu vecs konjaks "Shustoff" no Odesas konjaka rūpnīcas, T krekls ar slavenā Ukrainas boksera Volodimira Kļičko autogrāfu, Ukrainas vīriešu basketbola izlases krekls ar parakstiem, 2 VIP biļetes uz Ukrainas un Portugāles spēli 25.02.2024., kā arī 3 stundu brauciens ar labāko speciālo spēku armijas