Siliņa: Šogad Latvija sniegs Ukrainai atbalstu vairāk nekā 200 miljonu eiro apmērā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Saeimas ārkārtas sēdē, pieminot Krievijas kara Ukrainā otro gadadienu, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) pateicās politiķiem, aizsardzības struktūrās strādājošajiem cilvēkiem, kā arī sabiedrībai kopumā par līdzšinējo atbalstu Ukrainai un aicināja turpināt to darīt.

Ministru prezidente atgādināja gan par līdzšinējo Latvijas atbalsta apjomu Ukrainai, gan par turpmāko. Siliņa teica, ka šogad Latvijas atbalsts Ukrainai pārsniegs 200 miljonus eiro.

Siliņa aicināja politiķus starptautiskā vai jebkurā citā formātā turpināt iestāties par atbalstu Ukrainai. Ministru prezidente uzsvēra, ka ir jāpanāk Ukrainas uzvara un taisnīgs miers.

Ministru prezidente pateicās Latvijas iedzīvotājiem, kas ar brīvprātīgo darbu, ziedojumiem vai kā citādi atbalsta Ukrainu. Siliņa sacīja, ka Krievija centīsies sēt bailes un mazināt latviešu ticību saviem spēkiem, bet tam nevajadzētu ļauties. Tā vietā Ministru prezidente aicina iedzīvotājus būt lepniem par savu valsti, stiprināt to un turpināt atbalstīt Ukrainu, jo tādā veidā Latvija gādā arī par savu drošību.

Nobeigumā Siliņa uzsvēra, ka Latvija ir drošībā un mēs kopā ar sabiedrotajiem aizstāvēsim savu zemi "no pirmā centimetra".

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.