Mieriņa komentē LIZDA un IZM nesaskaņas: Tas apšauba valdības un Saeimas darbu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai (LIZDA) un Izglītības un zinātnes ministrijai ir jātiek pie vienotas izpratnes par pedagogu streika prasību izpildi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Viņasprāt, situācija, kad LIZDA apsver vēršanos tiesā saistībā ar streika prasību neizpildi, ir slikts signāls sabiedrībai.

"Vienalga, vai tas ir pamatoti, vai nē, bet tas apšauba valdības un Saeimas darbu, un acīmredzot neesam līdz galam izdarījuši visu, un solījumi ir jāpilda," sacīja politiķe.

Viņa uzsvēra, ka ir pusēm ir jāsēžas pie sarunu galda un jāpanāk vienota izpratne, kuras trūkums nereti esot problēmas pamatā.

Kā ziņots, LIZDA padome ārkārtas sēdē lēmusi izvērtēt iespēju sākt tiesvedību par streika prasību neizpildi. Tāpat LIZDA lūgs IZM divu nedēļu laikā rakstiskā atbildē skaidrot, kāds konkrēti ir ministrijas piedāvājums par slodzes balansēšanu katrai pedagogu grupai no 2024.gada septembra un no 2025.gada septembra. Ja netiks piedāvāts abas puses apmierinošs risinājums, tad tiks rīkots pikets pie valdības ēkas, norāda LIZDA.

Paralēli tam LIZDA padome lēma rakstīt vēstuli par tikšanos ar Valsts prezidentu, Saeimas priekšsēdētāju, Ministru prezidenti un organizēt LIZDA pirmorganizāciju vēstules amatpersonām. Vanaga uzsver, ka arodbiedrība pieprasa tikai to, par ko jau esot bijusi panākta vienošanās "un neko vairāk".