Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Justīnes pamātes advokāts: Teorētiski iespējams arī attaisnojošais spriedums

© Foto kolāža

Prokuratūra ir nodevusi Latgales rajona tiesai Ludzā krimināllietu par Rogovkā dzīvojušās septiņgadīgās Justīnes slepkavību, kurā apsūdzēti viņas tēvs un pamāte.

Kā “Neatkarīgajai” pauda Sandras Reinikovas advokāts Valērijs Petrovskis, lieta ir sarežģīta un visticamāk tās izskatīšana ilgs vismaz sešus mēnešus un norisināsies slēgtā tiesas sēdē.

V. Petrovskis šobrīd neņemas norādīt konkrētus aizstāvības virzienus, tikai atkārto, ka soda mēru iespējams pārkvalificēt uz kādu vieglāku pantu.

“Es nedomāju, ka sliktākajā gadījumā manai klientei tas varētu būt mūža ieslodzījums. Bet manā praksē tāds gadījums ir bijis, kad par vienu slepkavību tiesa piesprieda mūža ieslodzījumu. Teorētiski iespējams arī attaisnojošais spriedums.

Bet mēs šajā gadījumā runājam tīri teorētiski. Ja prokuratūrai neizdodas pierādīt piedalīšanos slepkavībā, tie ir pieci panti, kuri neatļauj piemērot attaisnojošo spriedumu - nepatiesu ziņu sniegšana policijai, pierādījumu slēpšana, apzināta neziņošana… Prokuratūrai un tiesai ir par ko padomāt. Te var būt pārkvalifikācija,” domā advokāts.

Jau ziņots, ka saskaņā ar apsūdzību abas personas - Justīnes tēvs un pamāte - savā dzīvesvietā Rēzeknes novadā, būdami alkohola ietekmē, sākuši savstarpēju konfliktu par sadzīviska rakstura pretenzijām pret mazo Justīni, jo viņi nevarējuši tikt galā ar meitenes audzināšanu un aprūpi.

Apsūdzētie, apzinoties, ka tajā brīdī kopā ar viņiem atrodas arī Justīne, kura ir mazgadīga un sava vecuma dēļ atrodas bezpalīdzības stāvoklī un nevar fiziski pretoties pret viņu vērstajām vardarbīgām darbībām, sāka uz meiteni kliegt un tīši sist pa viņas ķermeni un galvu, nodarot meitenei smagus miesas bojājumus, kuru rezultātā iestājās Justīnes nāve.

Nolūkā slēpt izdarītā noziedzīgā nodarījuma pēdas, meitenes līķis tika noslēpts pamestas mājas pagrabā un tika maldināta Valsts policija un sabiedrība par Justīnes pazušanu.