Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Par 5,7 miljoniem eiro modernizēs un digitalizēs Latvijas medijus

© Dmitrijs Suļžics / F64

Valdība otrdien atbalstīja Kultūras ministrijas (KM) virzītos Ministru kabineta noteikumus, kas ar 5,7 miljoniem eiro paredz sekmēt Latvijas mediju digitālo transformāciju un darbības pielāgošanu mūsdienu mediju patēriņa tendencēm digitālajā vidē, aģentūru LETA informēja KM pārstāve.

Noteikumi paredz modernizēt un digitalizēt vietējos medijus, kā arī organizēt mediju darbinieku apmācības, tādējādi ceļot Latvijas mediju nozares konkurētspēju, nodrošinot ilgtspēju, saglabājot plurālistisku mediju tirgu un stiprinot noturību pret dezinformāciju.

Kultūras ministre Agnese Logina (P) norāda, ka, ņemot vērā, ka turpmākos gados plānots būtiski stiprināt sabiedriskos medijus, Atveseļošanās fonda investīcijas dos izdevību komercmedijiem Latvijā veikt "būtisku izrāvienu" un uzlabot konkurētspēju.

"Īpaši svarīgi tas ir laikā, kad arvien klātesošākas un populārākās kļūst globālās digitālās mediju platformas. Tāpēc šis ir stāsts ne tikai par medijiem, auditorijām, saturu un platformām, bet arī mūsu latviešu valodas un vietējās kultūrtelpas stiprināšanu," pauž Logina.

Ar Atveseļošanas fonda investīcijām pirmajā programmā iecerēts atbalsts komercmediju uzņēmumu tehnoloģisko risinājumu attīstībai, piemēram, drukāto mediju digitalizācijai, uzņēmumu ražošanas procesu paātrināšanai, kā arī tādu informācijas tehnoloģiju (IT) rīku izveidei, kas uzlabo mediju satura pieejamību un datu analīzi par to auditorijas paradumiem.