Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Nākotnē varētu indeksēt visu pensiju

© Dmitrijs Suļžics/MN

Nākamnedēļ koalīcijā plānots diskutēt par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) priekšlikumu indeksēt visu pensiju apmēru, ievērojot inflāciju un algu indeksu valstī.

ZZS politiķis, ekonomikas ministrs Viktors Valainis pauda, ka šodienas koalīcijas sadarbības sanāksmē partneri "pieskārās" jautājumam par pensijām, bet sola turpināt diskusiju nākamnedēļ, kad sēdē piedalīsies arī Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) pauda, ka tā esot klasiska budžeta veidošanas diskusija, un atzinīgi novērtēja, ka tāds pieteikums ir iesniegts, jo tas ir jāskata budžeta grafika kontekstā, teica ministrs.

Saeimas "Progresīvo" frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs akcentēja, ka šodien koalīcijā diskusija nenotika, bet viņš piekrīt, ka tas ir budžeta jautājums. "Progresīvajiem" ir svarīgi, lai izmaiņu gadījumā nepalielinās ienākumu nevienlīdzība, pauda Šuvajevs, norādot, ka ir īpaši svarīgi primāri rūpēties, lai pieaug mazākās pensijas.

Jau ziņots, ka ZZS rosina veikt grozījumus likumā par valsts pensijām, lai no šī gada indeksētu visu pensiju apmēru. Šobrīd lielākajām pensijām indeksē daļu pensijas.