Izsludināts konkurss uz "Latvijas valsts ceļu" valdes locekļa amatu; alga 6188 eiro mēnesī

© Vladislavs Proškins/f64

Satiksmes ministrija (SM) izsludinājusi konkursu uz VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) valdes locekļa amatu ar kompetenci valsts autoceļu būvniecības programmu vadībā un būvniecības uzraudzībā, kā arī ceļu satiksmes organizācijas uzraudzības jomā, liecina ministrijas publiskotā informācija.

Mēneša atalgojums LVC valdes loceklim paredzēts 6188 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Vakancei pretendenti var pieteikties līdz 2024.gada 11.martam.

Kandidātiem uz LVC valdes locekļa amatu prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība atbilstoši kompetences jomai - inženierzinātnēs, eksaktajās zinātnēs (matemātika, fizika), uzņēmējdarbības vadībā, ekonomikā vai cita pielīdzināmā jomā.

Tāpat valdes locekļa amata kandidātiem nepieciešama vismaz trīs gadu pieredze, kas iegūta pēdējo desmit gadu laikā, vidējā vai lielā uzņēmumā valdes locekļa vai valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kuras nepieciešamas, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus konkrētajā amatā, vai vismaz trīs gadu pieredze, kas iegūta pēdējo desmit gadu laikā, vadošā amatā nekomerciālā struktūrā - valsts vai pašvaldību iestādē.

Kandidāti, kuri tiks virzīti konkursa nākamajai kārtai, tiks lūgti iesniegt un prezentēt stratēģisko redzējumu par LVC attīstības virzieniem tuvākajos piecos gados.

Atlases un novērtēšanas procesu īstenos nominācijas komisija sadarbībā ar personāla atlases konsultantu SIA "Fontes Executive Search".

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka patlaban LVC valdes priekšsēdētājs ir Mārtiņš Lazdovskis, kura piecu gadu pilnvaru termiņš sākās 2021.gada 1.oktobrī, bet valdes locekļa amatā strādā Verners Akimovs, kura pilnvaru termiņš sākās 2022.gada 28.jūnijā.

Savukārt pērn augustā darbu LVC valdē atstāja valdes loceklis loceklis Gundars Kains.

Atbilstoši LVC statūtiem kompānijas valdē ir trīs valdes locekļi. Valdes locekli ievēlē amatā uz pieciem gadiem.

Jau ziņots, ka LVC apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 20,93 miljoni eiro, kas ir par 8,8% vairāk nekā 2022.gadā, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 1,6% - līdz 185 849 eiro.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām. LVC pārvalda vairāk nekā 20 000 kilometru valsts autoceļu.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.