Rēzeknes domnieki nespēj vienoties par izdevumu optimizāciju

© Kaspars Krafts/f64

Pirmdien, 19. februārī, saskaņā ar Pašvaldību likuma 29. pantu tika sasaukta domes ārkārtas sēde, kurā deputāti izskatīja vienu jautājumu “Par budžeta izdevumu optimizāciju un brīvprātīgo funkciju pārskatīšanu”, vēsta Rēzeknes dome.

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības Administrācija sagatavoja deputātu izskatīšanai vairākus brīvprātīgo iniciatīvu un izdevumu optimizācijas pasākumus, lai Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība varētu izpildīt Pašvaldību finanšu stabilizācijas pieteikumu izskatīšanas un finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas pastāvīgās komisijas nolemto, t.i., sagatavot sabalansētu Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības 2024. gada budžeta projektu apstiprināšanai līdz 2024. gada 21. februārim.

Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības izpilddirektors Raimonds Olehno paskaidroja, ka pašvaldības budžeta projekta izstrādes process bija ļoti intensīvs, darba grupas sēdes tika sasauktas 13 reizes. Lēmumprojekts iekļauj izdevumu daļas optimizācijas iniciatīvas, ar kurām darba grupas locekļi un deputāti nāca klajā minētajās sēdēs, paredzot to turpmāko pārrunāšanu Finanšu un budžeta komitejā un gala lēmuma pieņemšanu domes sēdē. R. Olehno uzsvēra, ka lēmumprojektā iekļautās izdevumu pozīcijas nav saistītas ar pašvaldības autonomo funkciju veikšanu.

Deputāti plaši debatēja par lēmumprojekta saturu, skaidrojot savu viedokļi par iekļautajiem priekšlikumiem izdevumu mazināšanai, lai sabalansētu 2024. gada budžeta projektu, tomēr galīgajā balsojumā lēmumprojekts netika atbalstīts (nobalsoja “pret” - 6, “par” - 4).