Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

"Elvi" nežēlo miljonus Latvijā nebijušas inovācijas ieviešanā

© MN

Mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" digitālo cenu zīmju ieviešanā investēs 2,6 miljonus eiro, aģentūrai LETA sacīja SIA "Elvi Latvija" valdes locekle Laila Vārtukapteine.

Viņa skaidro, ka digitālās cenu zīmju ieviešanu "Elvi" īstenos pakāpeniski, sākot ar pilotprojektu.

Uzņēmumā norāda, ka projekta pirmajā etapā notiek cenu zīmju testēšana un funkcionalitātes izvērtēšana "Elvi" veikalā Siguldā, Vidus ielā. Pēc nepieciešamo pielāgojumu veikšanas ar digitālajām cenu zīmēm plānots aprīkot vismaz 60% "Elvi" tirdzniecības vietu.

Pilotprojekta laikā līdz aprīļa beigām veikalā katru dienu laika periodos no plkst.8 līdz plkst.11 un no plkst.20 līdz plkst.22 paredzētas akcijas dažādu kategoriju produktiem.

"Elvi" pārstāvji skaidro, ka veikalos izmantos četru krāsu digitālos cenu zīmju displejus, tādējādi nodrošinot, ka cenu zīmes būs krāsainas un tajās varēs atveidot krāsu attēlus. Krāsas palīdzēs pircējiem identificēt dažādus akciju piedāvājumus.

"Pakāpeniska pāreja uz digitālām cenu zīmēm ir nozīmīgs un rūpīgi plānots solis, kas sākotnēji prasa apjomīgas investīcijas, tomēr ilgtermiņā ļauj būtiski samazināt dažādas tirdzniecības izmaksas un taupīt resursus," informē Vārtukapteine.

Viņa piebilst, ka papīra cenu zīmju nomaiņa veikalos ir apjomīgs, manuāls darbs, bet cenu zīmju drukāšanai gada laikā tiek iztērēta aptuveni pusotra tonna papīra.

"Digitālo cenu zīmju ieviešana ļaus taupīt veikala darbinieku laiku un dabas resursus. Tas samazinās arī kļūdaini atveidoto cenu skaitu, jo cenu zīmes un kasu sistēmas tiks sinhronizētas, garantējot, ka pie produkta tiks atveidota korekta aktuālā preces cena, tādējādi uzlabojot arī klientu iepirkšanās pieredzi," uzsver Vārtukapteine.

Uzņēmumā piebilst, ka projekta īstenošanā finanšu resursus investēs gan "Elvi Latvija", gan veikalu īpašnieki.