Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Ostapenko sasniedz Dubaijas "WTA 1000" turnīra otro kārtu

© Scanpix

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien sasniedza Dubaijas "WTA 1000" sērijas turnīra otro kārtu.

Ostapenko, kura WTA rangā atrodas devītajā vietā un ar tādu pašu numuru izsēta arī turnīrā, pirmās kārtas mačā ar 5-7, 6-2, 6-3 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo ķīnieti Vanu Sjijui (WTA 64.).

Pirmās kārtas pārvarēšana Latvijas tenisistei dod 65 WTA ranga punktus.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar spānieti Paulu Badosu (WTA 79.) vai Šveices sportisti Lulu Sunu (WTA 202.).

Mačs sākās ar Ostapenko uzvarētu geimu, taču pēc tam viņa zaudēja savas serves geimā, rezultātam kļūstot neizšķirtam 1-1. Turpinājumā Ostapenko izvirzījās vadībā ar 3-1, taču nenosargāja pārsvaru un pēc zaudēta latvietes serves geima seta izskaņā rezultāts kļuva neizšķirts 5-5. Nākamajos divos geimos ķīniete bija pārāka un uzvarēja pirmajā setā ar 7-5.

Otrajā setā Ostapenko, esot pārākai divos pretinieces serves geimos, izdevās panākt 5-2 un uzvarēt arī noslēdzošajā geimā, tiekot pie pārliecinoša panākuma setā ar 6-2. Trešā seta nogalē Ostapenko divreiz atņēma pretiniecei servi un nokārtoja uzvaru mačā.

Abas tenisistes iepriekš kortā tikušās tikai vienu reizi, kad 2021.gadā Maiami "WTA 1000" turnīrā trīs setu cīņā pārāka bija Latvijas pārstāve.

Ostapenko iepriekšējā nedēļā Dohas "WTA 1000" turnīrā sasniedza trešo kārtu, kurā ar 0-6, 3-6 piekāpās baltkrievietei Viktorijai Azarenkai.

Svētdien Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoka Dubaijā sāka arī dubultspēļu sacensības, pārvarot pirmo kārtu.

Turnīrs Dubaijā cietā seguma kortos norisināsies līdz 24.februārim.