Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Krievijas izraisītā kara otrajā gadadienā norisināsies izsole Ukrainas atbalstam

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pieminot otro gadadienu kopš kara sākuma, Ukrainas vēstniecība Latvijā un biedrība "Agendum" 23. februārī "Radisson BLU Latvija Conference & Spa Hotel" restorānā "Skyline Bar" rīkos labdarības izsoli un vēlās brokastis Ukrainas atbalstam, informē izsoles organizatore Dace Ozola-Slaidiņa.

Pasākumu atklās Ukrainas vēstnieka Latvijā Anatolija Kucevola, kā arī biedrības "Agendum" pārstāvja un "Tviterkonvoja" aizsācēja Reiņa Pozņaka uzrunas.

Pasākuma laikā izsolīs Ukrainas un Latvijas slavenību sagatavotus ziedojumus. Līdzekļi, kas tiks iegūti no pārdotajām ieejas biļetēm, kā arī izsoles ieņēmumi tiks novirzīti Ukrainas un tās iedzīvotāju vajadzībām biedrības "Agendum" īstenotajiem projektiem.

Biedrība "Agendum" kopš kara sākuma Ukrainai ir nogādājusi jau vairāk nekā 2200 transportlīdzekļu. Biedrības pārstāvis Pozņaks atzīmē, ka pagājuši divi gadi kopš Krievijas brutālā uzbrukuma sākuma, un mūsu atbalsts Ukrainai joprojām ir aktuāls.

Viņš uzsver, ka patlaban, kamēr rietumu politiķi neizlēmīgi vilcinās, mūsu atbalsts Ukrainas aizstāvjiem ir tikpat aktuāls kā kara pirmajās dienās. Šobrīd Ukrainā aizsardzību notur cilvēki, kuri pirms diviem gadiem bija tādi paši uzņēmēji, menedžeri, ierēdņi, sportisti un mākslinieki, kādi mēs esam tagad.

"Mēs tādi varam palikt tādēļ, ka viņi ir tur un atdod savas dzīvības par savu un arī mūsu zemi. Mūsu pienākums ir būt ar viņiem līdz galam," uzsver biedrības "Agendum" pārstāvis.

Izsolīto priekšmetu sarakstā atrodams 50 gadu vecs konjaks "Shustoff" no Odesas konjaka rūpnīcas, t-krekls ar slavenā Ukrainas boksera Volodimira Kļičko autogrāfu, Ukrainas vīriešu basketbola izlases krekls ar parakstiem un 2 VIP biļetes uz Ukrainas un Portugāles spēli 25.februārī, trīs stundu brauciens ar speciālo spēku armijas transportlīdzekli "VR FOX". Kopumā ir gandrīz 30 dažādu izsoles priekšmetu, un to skaits vēl palielināsies.

Organizatori norāda, ka pasākuma mērķis ir pulcināt vienkopus cilvēkus no dažādām vidēm, kurus vieno nesamierināšanās ar Krievijas agresīvo karu pret Ukrainu un neatslābstošs atbalsts Ukrainai. Kucevols uzsver, ka 24.februārī apritēs divi gadi kopš Krievijas neizprovocētās un nepamatotās pilna mēroga agresijas pret Ukrainu.

Vēstnieks uzsvēra, ka aizvadītie divi gadi ukraiņiem bijuši ārkārtīgi smagi, tomēr Ukraina un drosmīgie ukraiņu cilvēki ir izturējuši Krievijas barbarisko uzbrukumu, taču ne bez Ukrainas draugu un partneru palīdzības Latvijā.

Pēc Kucevola paustā, apvienojot Latvijas valdības, nevalstisko organizāciju, uzņēmēju un sabiedrības kopīgus spēkus, kopīgi ir izdevies pastāvīgi atbalstīt Ukrainas bruņotos spēkus ar dažādu aprīkojumu un līdzekļiem - transportlīdzekļiem, droniem, maskēšanās tīkliem, tranšeju svecēm un citiem priekšmetiem.

Vēstnieks aicina šajā dienā Latvijas draugus būt solidāriem un turpināt atbalstīt Ukrainu, piedaloties labdarības izolē, no kuras visi ienākumi tiks ziedoti Ukrainas Bruņoto spēku atbalstam, tādējādi sniedzot savu ieguldījumu kopējai uzvara. Klātienes biļetes uz izsoli var iegādāties "Biļešu paradīzes" tīmekļvietnē.