Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Skatīs lietu pret policijas ģenerāli par personas nonāvēšanu medību laikā

© Oksana Džadana / F64

Krimināllietu pret bijušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku, ģenerāli Juri Šulti par personas nonāvēšanu medību laikā Rīgas rajona tiesa Jūrmalā plāno turpināt skatīt 8.martā plkst.11, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

2022.gada novembra beigās Stopiņu pagastā medībās gāja bojā cilvēks. Sākotnēji esot ticis konstatēts, ka personai iestājusies bioloģiska nāve, tomēr vēlāk pēc tiesu medicīnas eksperta veiktās apskates konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes, līdz ar to izmeklēšana tika nodota Iekšējās drošības birojam.

Iekšējās drošības birojs lietas izmeklēšanas gaitā secināja, ka policijas amatpersona 2022.gada rudenī notikušu medību laikā no sev piederošā medību ieroča izdarīja šāvienu un trāpīja personai, kura no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā bijušajai Valsts policijas amatpersonai tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka medībās dzīvību zaudējis uzņēmējs Jānis Garkalns. "Firmas.lv" informācija liecina, ka Garkalns bija īpašnieks Stopiņu novada Ulbrokā reģistrētajam apsardzes uzņēmumam "Alabais". Tāpat viņš un kādreizējā Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieka Andreja Sozinova dēls Ričards Sozinovs bija īpašnieki drošības sistēmu uzņēmumam "Shield Security Group".

Tikmēr Šulte pēc medībām priekšniecībai paziņoja par došanos izdienas pensijā.