Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Slimnīcā Jelgavā uzstāda magnētiskās rezonanses iekārtu ar mākslīgo intelektu

© Kaspars Krafts / F64

Jelgavas pilsētas slimnīcas telpās nomainīta un uzstādīta jauna Vācijas uzņēmuma "Siemens Healthineers" magnētiskās rezonanses iekārta ar mākslīgā intelekta algoritmiem magnētiskās rezonanses izmeklējumu plānošanā, attēlu veidošanā, rekonstruēšanā un pēcapstrādē, ziņo aģentūra LETA.

Iekārtas komplektācijā ir integrētas vairākas programmas, kas ļauj nodrošināt augstu izmeklējumu kvalitāti un komfortu pacientam.

Jaunā iekārta paredz samazināt izmeklējumu laiku, veikt vēdera izmeklējumus bez elpas aiztures, kas ir īpaši svarīgi pacientiem, kuriem ir grūti aizturēt elpu, kā arī tā paredz jaunas iespējas onkoloģisko pacientu izmeklēšanā, proti, precīzāk izvērtēt galvas veidojumus, to struktūru, diferencēt no citām slimībām, kā arī izvērtēt pēc ārstēšanas, pēc operācijām un staru terapijas. Savukārt, veicot mugurkaulāja izmeklējumus, notiek precīza skriemeļu noskaitīšana, lai novērstu kļūdas diagnostikā, kā arī operācijas plānošanā.

Tāpat iekārta paredz jaunākās un drošākās iespējas pacientiem ar medicīniskiem implantiem, samazinot to radītos artefaktus, iespējams uzlabot attēla kvalitāti. Izmeklējums notiek ar samazinātu trokšņa līmeni, bet pati iekārta piemērota arī adipoziem un liela auguma pacientiem (pacientu svars līdz 250 kilogramiem un garums virs diviem metriem).

Magnētiskās rezonanses kabinetā tiek piedāvāti galvas, galvas smadzeņu, mugurkaulāja, muguras smadzeņu, kā arī galvas un kakla asinsvadu izmeklējumi, kakla mīksto audu izmeklējumi, muskuloskeletālie (locītavu un muskuļu) izmeklējumi, vēdera dobuma orgānu izmeklējumi un mazā iegurņa, tajā skaitā prostatas, izmeklējumi.

Pieejami Nacionālā veselības dienesta (NVD), apdrošināšanas kompāniju apmaksāti un maksas pakalpojumi ar speciālista nosūtījumu.