Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Advokātei piespriests 420 stundu sabiedriskais darbs par liecinieka iespaidošanas organizēšanu

© Unsplash

dvokāte Rada Matjušina iesniegusi apelācijas sūdzību par Kurzemes rajona tiesas spriedumu, ar kuru viņai par liecinieka nelikumīgas iespaidošanas organizēšanu piespriests 420 stundu sabiedriskais darbs, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Advokāte apsūdzēta par liecinieka iespaidošanas, kas saistīta ar vardarbības piedraudējumu, organizēšanu nolūkā panākt, lai liecinieks dod nepatiesu liecību kādā kriminālprocesā par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, un liecinieka apzināti nepatiesas liecības sniegšanas organizēšanu un iegūtā viltotā rakstveida pierādījuma iesniegšanu tiesā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Kā izriet no lietas materiāliem, minētās darbības apsūdzētā advokāte veikusi sava klienta interesēs, lai nodrošinātu viņam fiktīvu alibi saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Tāpat šajā kriminālprocesā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis, kurš izpildīja zvērinātas advokātes norādījumus un nelikumīgi, piedraudot ar vardarbību, iespaidoja liecinieku, lai viņš dod nepatiesas liecības un paraksta apliecinājumu par to, ka no advokātes klienta ir aizņēmies 1000 eiro un vēlāk daļu - 650 eiro - atdevis kā aizdevuma daļu, lai gan faktiski šāds aizdevums nebija noticis.

Pirmās instances tiesa vīrieti atzina par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piemēroja viņam 400 sabiedriskā darba stundas. Arī viņš sodu ir pārsūdzējis.

Tagad tiesai būs jālemj par apelācijas sūdzību virzību. Ja apelācijas sūdzības tiks pieņemtas, tad lieta izskatīšanai tiks nosūtīta Kurzemes apgabaltiesai.