Par pēcnāves dzīvi iestudēta komēdija koncertizrādē “Atkapusvētki”

© Publicitātes foto

Vagonu Zālē 1. martā, būs skatāma un klausāma Latvijas Kultūras akadēmijas studentu un domubiedru veidotā koncertizrāde-komēdija „Atkapusvētki” .

Jaunā koncertizrāde “Atkapusvētki” komēdijas manierē ienes mitoloģijas un pēcnāves dzīves tematiku dažādos Latvijas bāros. Iestudējumu īsteno jaunieši no Latvijas Kultūras akadēmijas - topošie aktieri, mūziķi, dzejnieki un režisori, piedāvājot daudzveidīgu programmu un viedokļus. Izrādes režisors Mārcis Broks kopā ar dramaturgu Jāni Golubovu izrādes tekstā iekodējuši visiem atpazīstamas dzīves situācijas, kuras, skatot no malas, šķiet absurdi uzjautrinošas.

“Pēdējo gadu laikā pasauli satricinājuši dažādi nepatīkami jaunumi. Tā vien šķiet, ka tas ir kāds lāsts vai pasaules gals. Un nudien! Beidzot tas ir klāt, beidzot mēs visi kopā, vislabākajā kompānijā, varēsim pavadīt divas pēdējās stundas pirms pasaules gala,” tā koncertizrādes “Atkapusvētki” sākumā paziņo Spīganas tēls. Neskatoties uz šiem dramatiskajiem apstākļiem, viņas transcendentālajā bārā, kā ierasts, norisinās pārdabisko būtņu brīvais mikrofons, kurā, izmantojot dzejas, “stand-up”, metāla, repa un blūza paņēmienus, tādi radījumi kā Lietuvēns, Satīrs, Naktstauriņfeja un citi izmantos iespēju paust savas eksistenciālās pārdomas.”

Iestudējuma laikā visi klātesošie svin Atkapusvētkus, kas ir tāds kā kapusvētku turpinājums. Tieši no kapusvētku tradīcijām ņemta iedvesma sapulcināt tik atšķirīgus raksturus gluži kā lielu radu saimi, kurā ikgadējā tikšanās reizē katrs izpaužas ar savām unikālajām īpatnībām.

Izrādē piedalās Dārta Cīrule, Guntis Kursišs, Antons Grauds, Jurģis Lūsis, Sandija Dovgāne un Māra Ulme, tēlu vizualitātes izstrādājuši Valters Vītols un Linda Sams.

Svarīgākais