Apstiprināta "Latvijas pasta" pagaidu padome

© Vladislavs Proškins/f64

Ceturtdien apstiprināta VAS "Latvijas pasts" pagaidu padome, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Ministrijā informē, ka par padomes priekšsēdētāju ievēlēts AS "Latvenergo" padomes priekšsēdētāja vietnieks un SIA "Volburg Ltd." izpilddirektors Kaspars Rokens, savukārt par padomes locekli - bijušais AS "HansaMatrix" finanšu direktors un valdes loceklis Māris Macijevskis.

Padome savas pilnvaras pildīs, līdz atklātā konkursā tiks izvēlēti jauni uzņēmuma padomes locekļi. Konkursu uz "Latvijas pasta" padomes locekļu amatiem ministrija plāno izsludināt tuvākajā laikā.

Ministrijā norāda, ka Rokenam ir ilggadēja pieredze enerģētikas rūpniecībā, atjaunojamās enerģijas ražošanas jomā, kā arī biznesa izaugsmes un pārmaiņu vadībā. Rokens ir bijis arī Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" projekta "Rail Baltica" dzelzceļa infrastruktūras galvenais koordinators un SIA "Velve" izpilddirektors. Savukārt starptautisku pieredzi Rokens guvis, strādājot par uzņēmuma "Schneider Electric" vadītāju Baltijas valstīs.

Rokenam ir maģistra grāds inženierzinātnēs, kas iegūts Rīgas Tehniskajā universitātē, viņš ir studējis KTH Karaliskajā Tehnoloģiju institūtā, Rīgas Ekonomikas augstskolā apguvis ekonomiku, grāmatvedību un mārketingu.

Savukārt Macijevskim ir pieredze finanšu jomā, kā arī transporta nozarē, kas iegūta, strādājot VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" padomes locekļa amatā. Pieredze finanšu sfērā stiprināta, darbojoties SIA "IQ Capital", strādājot bankā "Citadele" un esot finanšu direktoram uzņēmumā "HansaMatrix".

Macijevskim ir maģistra grāds starptautiskajā ekonomikā, kas iegūts Latvijas Universitātē, kā arī ekonomikas un biznesa vadības bakalaura grāds, kas iegūts Rīgas Ekonomikas augstskolā.

Jau ziņots, ka šogad 7. februārī "Latvijas pasta" padome paziņoja par atkāpšanos.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.