Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Teju visā Latvijā sniega un apledojuma dēļ ir apgrūtina braukšana

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Šorīt sniegs un apledojums Latvijas teritorijas lielākajā daļā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 122 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Tallinas šosejas (A1), posmā no Berģiem līdz Zvejniekciema stacijai, Vidzemes šosejas (A2), Valmieras šosejas (A3), posmā no Murjāņiem līdz Valmierai un no Strenčiem līdz Valkai, Rīgas apvedceļiem (A4 un A5), Daugavpils šosejas (A6), posmā no Rīgas līdz Izvaldai, Bauskas šosejas (A7), Jelgavas šosejas (A8), Liepājas šosejas (A9), posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Usmai, Rēzeknes šosejas (A12), autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13), Daugavpils apvedceļa (A14), Rēzeknes apvedceļa (A15) un autoceļa Tīnūži-Koknese (P80).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā valstī, izņemot Krāslavas, Kuldīgas, Liepājas un Saldus apkārtnē.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.