Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Slaidiņš: Valsts aģentūras sociālā darbiniece piedraud AZOV pulka kareivei

© Ekrānuzņēmums / TV24

“Sociālās integrācijas valsts aģentūras darbinieks AZOV pulka kareivei pārmetis, ka viņa sēj naidu starp tautām un izteicies, ka būšot jaatstāj šī vieta,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karu Ukrainā” NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš dalās ar sev personīgi paustu informāciju.

“Jaundubultos esošajā Sociālās integrācijas valsts aģentūrā viens no sociālajiem darbiniekiem pateicis, mums visiem zināmajai Marijai, kas ir AZOV pulka kareive un Mariupoles aizstāve, ka viņa sējot naidu starp tautām, braukājot apkārt un stāstot par savu gūstu, un ka viņai būšot jāatstāj šī vieta, draudot sūtīt majās,” pastāsta Slaidiņš, piebilstot, ka Marijai tas pateikts tieši acīs.

Slaidiņš norāda, ka “Latvijas valsts šajā karā noteikti ir Ukrainas pusē, iespējams, aģentūras vadībai vajadzētu padomāt, cik lojali ir šie cilvēki, kas tur strādā”.

Slaidiņš pagaidām sociāla darbinieka uzvārdu nenosauc, bet apgalvo, ka ir zināms, kurš tas ir.

Portāls “NRA” jau iepriekš rakstījis par Ukrainas bruņoto spēku vecāko kareivi Mariju Čehu un kopā ar savu vīru cīnījās pret ienaidnieku AZOV pulka sastāvā. Marija šobrīd iziet rehabilitācijas kursu Latvijā. Vairāk lasi šeit.