Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Rostovskis: Ja politika ir vāja, tad varu pārņem ierēdniecība

© Flickr

"Ja politikai ir idejas, tad ierēdniecībai šīs idejas ir vislabākajā veidā jāapkalpo," TV24 raidījuma "Kārtības rullis" saka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Raidījumā runājot par birokrātijas jautājumiem un lielo ierēdniecības aparātu Rostovskis izsakās: "Tas, kāda šobrīd birokrātija un ierēdniecība ir, lielā mērā ir atkarīgs no politikas. Faktiski, ja politikai ir idejas, tad normālā veidā, manā skatījumā, ierēdniecībai šīs idejas ir vislabākajā veidā jāapkalpo. Ja šo ideju nav, politika ir vāja, tad rezultāts ir atkarīgs no cilvēka - viens ierēdnis būs ar iniciatīvu, cits turēsies pie krēsla. Ja ir vāja politika, tad varu un teikšanu paņem savās rokās ierēdniecība."
LTRK prezidents piedāvā aplūkot arī datus: "Piemēram, "Eurostat", tad mēs esam 8.vietā ierēdniecībā pēc cilvēku skaita. Savukārt, tērējam maz. Tad kopaina ir tāda, ka mums ir liels ierēdņu skaits, kas ir vāji apmaksāts. Var teikt, ka ierēdniecības aprāts ir uzblīdis un ir maz apmaksāts, līdz ar to man ir pamats domāt, ka ne tik profesionāls, kā mēs gribētu."