Ministru prezidente: Latvija nepakļausies Krievijas iebiedēšanai

© Kaspars Krafts / F64

Latvija nepakļausies un nepadosies Krievijas prezidenta Vladimira Putina iebiedēšanas metodēm, otrdien pēc Ministru kabineta (MK) sēdes medijiem sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), komentējot izskanējušās ziņās par to, ka Krievija meklēšanā izsludinājusi ārvalstu parlamentos un valdībās esošos "nacistus", tostarp Latvijas politiķus.

Siliņa apstiprināja, ka valdība ir informēta par situāciju, un Putina darbību vērtē kā prettiesisku un politisku motivētu.

"Mūsu uzdevums ir pateikt, ka Latvija nepakļausies un nepadosies šādai iebiedēšanas metodei, pat ja tas tiek darīts ar krimināltiesiskām metodēm," sacīja Siliņa.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka valdība ir saziņā ar ārlietu dienestiem, kas vienmēr iestāšoties par Latvijas amatpersonu un citu cilvēku diplomātisko aizstāvību jebkurā valstī, uzsvēra Ministru prezidente.

Siliņa pauda pārliecību turpināt pieņemt tādus lēmumus, kas ir Latvijas nacionālajās interesēs.

"Latvija turpinās pieņemt mūsu demokrātijai, mūsu suverēnajai valstij, mūsu teritorijai saistošus lēmumus," sacīja Siliņa.

Jau ziņots, ka neatkarīgais krievu tīmekļa izdevums "Mediazona" apkopojis datus par ārvalstniekiem, kurus Krievijas varasiestādes izsludinājušas meklēšanā, konstatējot, ka to vidū ir desmitiem Eiropas, tostarp arī Latvijas, politiķu un amatpersonu, kā arī daudzas augsta ranga Ukrainas militārpersonas un simtiem cilvēku, kurus Maskava pasludinājusi par "ārvalstu algotņiem", kas kopā ar ukraiņiem cīnās pret krievu iebrucējiem

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.