Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Moldovas pilsonis nonāk nopietnās nepatikšanās, dodot robežsargiem 20 eiro kukuli

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Ceturtdien, 8. februārī, Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēja kukuļdevēju – ar 20 eiro robežsargus mēģināja piekukuļot Moldovas pilsonis.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu un transportlīdzekļu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu Latvijā ar vieglo automašīnu ieceļojošu Moldovas pilsoni, kurš vēlējās šķērsot valsts robežu ar automašīnu, kurai noteiktā kārtībā nav veikta valsts tehniskā apskate un nav veikta obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana (OCTA).

Vīrietis robežsargiem pasniedza pasi, kurā tika ievietoti 20 eiro, kas bija paredzēti kā kukulis, lai robežsargi ļautu šķērsot valsts robežu ar automašīnu, kurai nav derīgas OCTA polises.

Par kukuļdošanu pret 1973. gadā dzimušo Moldovas pilsoni uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas, persona atzīta par aizdomās turēto, personai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Pirmdien, 12. februārī, kriminālprocess paātrinātā procesa kārtībā nodots Austrumlatgales prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.