Traģiska avārija Kuldīgā: saskrienoties vieglajai un kravas automašīnai, dzīvību zaudējusi sieviete

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Pirmdien Latvijā reģistrēti 126 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta vēl seši cilvēki, informē Valsts policija.

Avārija ar bojāgājušo notikusi Kuldīgas nomalē, kur rotācijas aplī uz apvedceļa saskrējušās vieglā un kravas automašīna. Negadījumā dzīvību zaudējusi vieglās automašīnas pasažiere.

Pirmdien četri cilvēki cietuši avārijās Vidzemē, bet pa vienam- Rīgas reģionā un Kurzemē.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi piecus vadītājus: pa diviem - Rīgas reģionā un Zemgalē, bet vienu - Vidzemē. Aizturēts arī viens vadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas. Četri aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Savukārt par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 110 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 28 autovadītāji, Latgalē - 34, Vidzemē - 18, Zemgalē - 17, bet Kurzemē - 13 autovadītāji. Savukārt divi vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 373 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Latvijā

Jaunajai paaudzei - "Gen Z" un mileniāļiem līdz 30 gadu vecumam - Latvijā nav tādu vīrišķības stereotipu, kādi ir izteikti vecākām paaudzēm, secināts Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierekonomikas un vadības fakultātes (IEVF) pētnieka un lektora Toma Kreicberga pētījumā.