Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Šorīt daudzviet Latvijā ir īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šorīt atkalas un apledojuma dēļ ir ļoti sarežģīti braukšanas apstākļi daudzviet Latvijā, īpaši Vidzemē un Latgalē, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Uz reģionālajiem autoceļiem Limbažu, Madonas un Gulbenes apkārtnēs, kā arī vietējie ceļi Valkas, Talsu, Gulbenes un Dobeles apkārtnēs braukšana ir ļoti apgrūtināta, savukārt apgrūtināta braukšana uz reģionālajiem ceļiem ir Rīgas, Ventspils, Kuldīgas, Tukuma, Talsu, Dobeles, Valmieras, Cēsu, Valkas, Balvu, Ogres, Aizkraukles, Jēkabpils, Alūksnes, Rēzeknes, Preiļu, Ludzas, Krāslavas un Daugavpils apkārtnē.

Minēto apstākļu dēļ iedzīvotāji aicināti plānot papildu laiku ceļā, kā arī izvērtēt braucienu nepieciešamību. Šorīt uz ceļiem strādā 108 ziemas tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Tallinas šosejas (A1), Vidzemes šosejas (A2), Valmieras šosejas (A3), Rīgas apvedceļa (Baltezers-Saulkalne) (A4), Daugavpils šosejas (A6) no Rīgas līdz Nīcgalei, Ventspils šosejas (A10) no Strazdes līdz Ventspilij, Rēzeknes šosejas (A12), autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) no Grebņevas līdz Spoģiem, Rēzeknes apvedceļa (A15) un autoceļa Tīnūži-Koknese (P80).

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.