Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Tiesā attaisno bijušo Cēsu novada domes deputātu

© Kaspars Krafts / F64

Vidzemes apgabaltiesa šodien pilnībā attaisnoja bijušo Cēsu novada domes deputātu Aināru Šteinu (JV), kurš ir apsūdzēts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta viltojumu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Spriedumu var pārsūdzēt kasācijas kārtībā desmit dienu laikā pēc pilna nolēmuma pieejamības dienas iesniedzot kasācijas sūdzību Vidzemes apgabaltiesā. Pašlaik plānots, ka pilnais spriedums tiks sagatavots 26.februārī.

Iepriekš pirmā instances tiesa atzina Šteinu par vainīgu dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un dienesta viltojumā. Šteinam tiesa noteica sabiedriskos darbus uz 220 stundām, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus valsts pārvaldē uz vienu gadu un sešiem mēnešiem.

Aģentūrai LETA Šteins apliecināja, ka patlaban uz laiku apturēt deputāta pilnvaras viņš uzskatījis par pareizāko lēmumu. Šteins skaidroja, ka pret viņu tika ierosināta krimināllieta par to, ka viņš, būdams Līgatnes novada domes priekšsēdētājs, it kā esot izmantojis Līgatnes novada pašvaldības īpašumu - kvadriciklu -, veicot vides kontroles un uzraudzības pasākumus Gaujas ilgtspējīgas attīstības biedrības labā.

Viņš apgalvoja, ka lietā neesot neviena pierādījuma, ka viņš būtu izmantojis kvadriciklu biedrības labā. Viņš savu vainu nav atzinis un notiesājošo spriedumu pārsūdzējis.