Meteorologi izplata brīdinājumu par pirmdienu

© Gints Ivuškāns/MN

Naktī uz pirmdienu debesis būs apmākušās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

No dienvidiem valsts teritoriju sasniegs jauna un plaša nokrišņu zona, kas atnesīs kā sniegu, tā arī slapju sniegu un sasalstošu lietu, līdz ar to gaidāma atkala, kā arī daudzviet veidosies ļoti stiprs un ļoti bīstams apledojums, brīdina LVĢMC.

Vējš pūtīs no austrumiem, ziemeļaustrumiem un būs lēns līdz mērens, vienīgi dažviet piekrastē, Kolkas pusē, vējš brāzmās varētu pastiprināties līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs -1…-3 grādu robežās, vienīgi Vidzemē termometra stabiņš vēl noslīdēs līdz -4…-7 grādu atzīmei.

Rīgā naktī uz pirmdienu laiks būs apmācies, uz rīta pusi gaidāms sasalstošs lietus, atkala - veidosies ļoti stiprs apledojums, tādēļ LVĢMC aicina visus satiksmes dalībniekus būt īpaši piesardzīgiem. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0…-2 grādiem.

Latvijā

“Man jau pērnajā rudenī lika saprast, ka turpinājuma nebūs,” teic Valsts valodas centra direktors Māris Baltiņš, komentēdams savu atlaišanu no darba, kas notiks šā gada 29. septembrī. To “lika saprast” Tieslietu ministrija.