Siliņa sola rēķināties ar Latgales interesēm

© Dmitrijs Suļžics/MN

Valdība ņems vērā Latgales intereses un novadu specifiku, plānojot izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmā, vispārējās izglītības finansēšanā un citos jautājumos, ceturtdien tikšanās laikā ar Ludzas un Balvu novada pārstāvjiem uzsvēra ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Kā aģentūrai LETA pauda Valsts kancelejā, Siliņa tikšanās laikā novērtējusi to, ka Ludzas un Balvu pašvaldības aktīvi rūpējas par novadu labiekārtošanu, infrastruktūru, rodot aktīvās atpūtas iespējas iedzīvotājiem un tūristiem, sniedzot sociālo atbalstu, izglītības iespējas, kā arī atbalstot vietējo uzņēmējdarbību.

"Vienmēr ir gandarījums sastapt Latgales aktīvos cilvēkus un redzēt darbīgās saimniecības," pauda Siliņa, piebilstot, ka kādam no ministriem reizi mēnesi vajadzētu doties uz Latgali, tādējādi atbalstot valstiskuma stiprināšanu un uzsverot gribu risināt reģionam aktuālos jautājums.

Līdztekus Siliņa ar pilsētu un novadu vadītājiem pārrunāja arī jautājumus par plānotajām izmaiņām nodokļos, Eiropas Savienības līdzekļu un potenciālu atbalsta programmu pieejamību, kā arī progresu saistībā ar žoga būvniecību uz robežas ar Krieviju.

Valsts kancelejā norāda, ka Siliņa vizītes laikā apmeklēja Mežvidu lauksaimniecības tehnoloģiju parku un siltumnīcu kompleksu, zemnieku saimniecības, kur tikās arī ar Latgales Ražojošo lauksaimnieku apvienības zemniekiem un citiem uzņēmējiem. Tāpat Siliņa viesojās Ludzas pilsētas vidusskolā, Baltinavas vidusskolā, pašvaldības Daudzfunkcionālajā sociālo pakalpojumu centrā, kā arī Balvos tikās ar Latgales pašvaldību vadītājiem.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.