Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Staķis: Ja drīzumā nesāks Vanšu tilta remontu, liels risks, ka tiltu varētu slēgt

© Ekrānšāviņš

Rīgas budžetā atvēlētā nauda ir jātērē efektīvi, jo, piemēram, pilsētas ielām paredzētie līdzekļi tikuši katru gadu palielināti, bet tas nav būtiski uzlabojis kvalitāti, TV24 raidījumā “Ziņu TOP” norāda bijušais Rīgas mērs (2020-2023), pašreizējais Rīgas domes deputāts (PRO), Aizsardzības ministra ārštata konsultants aizsardzības politikas jautājumos un Eiropas Parlamenta deputāta amata kandidāts Mārtiņš Staķis.

“Saprotu, ka Rīgā ir mainījusies politiskā vadība, bet ir labas iniciatīvas, kuras, manuprāt, nav jāņem nost. Piemēram, daudzi rīdzinieki ir jau aizmirsuši, kā tas bija, kad katrs ietves posms ir savā kvalitātē - viens vispār nav notīrīts, viens tīrīts, viens ar sāli nobērts, cits ar granti - pilsēta tomēr pa nakti brauc un tās ietves iztīra un sētniekiem tikai ir pa dienu "jāuzpulē". Bija vienošanās, ka to mēs darām Rīgas vēsturiskajā centrā, pēc tam tuvākajās apkaimēs un tad visā Rīgā. Šo plānu ņem nost šobrīd, un es domāju, ka tas ir absolūtu nepareizi. Es saprotu, ir augušas cenas, bet arī budžets ir audzis par 69 miljoniem,” atzīmē M. Staķis.

Vieni no lielākajiem Rīgas projektiem šogad būs gan Zemitānu, gan Vanšu tilta remonti, kā arī Mūkusalas krastmalas pārbūve. “Principā, ja līdz 2025. gadam nesāks Vanšu tilta remontēt, ir diezgan liels risks, ka viņu var vienkārši aizslēgt ciet. Tas tiešām ir ļoti nopietni, tāpat kā pārējie minētie projekti,” norāda Rīgas domes deputāts.