Velve: Stradiņa slimnīca izplata kārtējos melus, pat nesarkstot

© Kaspars Krafts/MN

SIA “Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca” (PSKUS) 8. februāra publiskajā paziņojumā medijiem atkal izplata kārtējos melus, uzskata būvuzņēmums SIA “Velve”, izplatot paziņojumu. Būvobjekta teritorijā tiek ielaisti tie PSKUS pārstāvji, kam ir izsniegtas caurlaides un tiesisks pamats tur atrasties. Savukārt paziņojums, ka SIA “Velve” ir aicināta uz konstruktīvām sarunām, nav korekts. Vien šorīt būvkompānija ir saņēmusi vēstuli ar uzaicinājumu tikties par akta saturu. Taču šādu aktu nav pamatojuma gatavot, jo lēmums par vienpusēju līguma laušanu ir prettiesisks.

"PSKUS būvobjektā kā ikvienā būvniecības stadijā esošā objektā nepiederošas personas nedrīkst atrasties. Lai saņemtu caurlaides objekta apmeklēšanai, ir procedūra, kas jāievēro. Un to pasūtītājam ir jāzina. Turklāt ielaist objektā PSKUS minētās personas šobrīd nav nekāda tiesiska pamata. Kā jau ziņots, “Velve” ieskatos tai nav saistošs pasūtītāja paziņojums par vienpusēja līguma izbeigšanu, jo tas ir prettiesisks.

Tāpat būvkompānijā šorīt saņemtais uzaicinājums par iespējamu savstarpējo tikšanos, lai risinātu it kā objekta nodošanu nav pamatojams ar racionālu rīcību no pasūtītāja puses. Īpaši apstākļos, kad “Velve” ir paudusi, ka šim lēmumam nepiekrīt. PSKUS jau ilgstoši izvairās no konstruktīva dialoga, ko apliecina gan viņu izvēlētie kanāli, kādā veidā tiek komunicēts ar būvkompāniju, gan arī retorikas tonalitāte, apmelojot SIA “Velve”.

Šis ir kārtējais apliecinājums absurdajai komunikācijai, ar ko “Velve” kā būvuzņēmējs saskaras visā projekta laikā - meli, dezinformācijas izplatīšana, faktu sagrozīšana, pārmērīga birokrātija, nevēlēšanās uzņemties atbildību.

Turklāt patlaban apelēt it kā pie sabiedrības interešu aizstāvības, pat nesarkstot, bet zinot, ka šis lēmums sabiedrībai izmaksās vismaz 20 līdz 30 miljonus vairāk, un pagarinās būvniecības procesus uz vismaz 23 līdz 26 mēnešiem, parāda jaunās PSKUS valdes un padomes aroganci un tiesisko nihilismu," lasāms paziņojumā.

Jau ziņots, ka Stradiņa slimnīcas vadība nolēmusi lēmumu pārtraukt būvniecības līgumu ar uzņēmumu “Velve”, jo netiek ievēroti būvniecības termiņi, būvobjektā konstatēti būtiski defekti, kas netiek novērsti, objektā notikusi nesaskaņotu apakšuzņēmēju nodarbināšana, kā arī fiksēti citi līguma pārkāpumi.

Latvijā

Latvijas Bankas organizētā saruna starp vairāku tautsaimniecības nozaru pamanāmākajiem pārstāvjiem noveda līdz paradoksālai atklāsmei, ka labāk tādas sarunas nerīkot, jo jebkura kaut cik kompetenta ekonomisko un arī sociālpolitisko problēmu iztirzāšana noved līdz secinājumiem par problēmu neatrisināmību.

Svarīgākais