Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Latvija vienojas par turpmāku sadarbību ar Maroku

© Pixabay

Latvija un Maroka vienojusies par ceļa kartes izstrādi turpmākai sadarbībai, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Rabātā, Marokā, otrdien norisinājās Latvijas un Marokas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas, kuru laikā notika tikšanās Marokas Ārlietu ministrijā, Marokas parlamentā un Enerģētikas ministrijā.

Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons un Marokas Ārlietu, Āfrikas sadarbības un diasporas ministrijas Eiropas lietu ģenerāldirektors Redvans Adgogi pārrunāja divpusējās sadarbības paplašināšanas iespējas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, vides ilgtspējības un izglītības jomā, kā arī uzsvēra gatavību stiprināt Latvijas un Marokas sadarbību kultūras nozarē.

Latvijas delegācijas vadītājs atzinīgi vērtēja Eiropas Savienības-Marokas dialoga plašo spektru. Sarunu partneri vienojās par nepieciešamību uzturēt regulāru dialogu un izstrādāt ceļa karti turpmākās sadarbības īstenošanai. Konsultāciju laikā apsprieda arī aktuālo situāciju saistībā ar Krievijas izvērsto karu Ukrainā, reģionālās drošības jautājumus Magribas un Sāhila reģionos, kā arī abu valstu intereses sadarboties ANO.

Tiekoties ar Marokas parlamenta Pārstāvju palātas Ārlietu, valsts aizsardzības un diasporas lietu komisijas prezidenti Nadju Boaidu, tika pārrunātas parlamentārās sadarbības attīstības iespējas.

Enerģētikas un ilgtspējīgas attīstības ministrijas ģenerālsekretārs Zahārijs Hašlāfs Latvijas delegāciju iepazīstināja ar Marokas plāniem attīstīt tā dēvētās zaļās enerģijas ražošanu, valsts attīstības galvenajiem virzieniem, savukārt Viļumsons Marokas kolēģus informēja par Latvijas tautsaimniecības eksportspējīgajām nozarēm un potenciālajiem turpmākās sadarbības virzieniem.