Nākamnedēļ mēģinās ievēlēt Talsu novada domes priekšsēdētāju

© Vladislavs Proškins / F64

orīt notika atkārtota Talsu novada domes ārkārtas sēde, kurā 11 deputāti nobalsoja par to, lai domes kārtējo sēdi domes priekšsēdētāja ievēlēšanai sasauktu nākamajā otrdienā, 13.februārī plkst.11.

Pamatojoties uz Pašvaldības likumu, deputāts Andis Astrātovs ("Talsu novada attīstībai" un "Latvijas attīstībai") rosināja sasaukt Talsu novada domes kārtējo sēdi 13. februārī plkst. 11, uzdodot pašvaldības izpilddirektoram Ivaram Haselbaumam sagatavot domes sēdes darba kārtību, iekļaujot tajā lēmumprojektu "Par Talsu novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanu amatā".

Šodien sēdē klātienē piedalījās 13 domes deputāti, vēl pieci deputāti bija sēdei pieslēgušies attālināti. Domes sēdē nepiedalījās bijusī priekšsēdētāja Eva Kārkliņa.

Astrātovs rosināja sasaukt kārtējo domes sēdi 13.februārī, lai tajā klātienē var piedalīties iespējami daudz deputātu, jo balsojums par priekšsēdētāja ievēlēšanu notiek ar biļetenu. Šo priekšlikumu atbalstīja visi 11 deputāti, kuri pirmdien nobalsoja par iepriekšējās domes priekšsēdētājas Kārkliņas atbrīvošanu no amata.

Pēc šodien notikušās domes ārkārtas sēdes savas pilnvaras zaudēja domes priekšsēdētāja vietnieki Pīlēģis un Aldis Pinkens (JV).

Tāpat šodien domes sēdē turpinājās deputātu savstarpēji apvainojumi par izšķērdīgu rīcību ar pašvaldības budžetu, kā rezultātā pašvaldība ir nonākusi maksātnespējas priekšā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.